• Best Buddies

 • Best Buddies is een programma voor jou en je Little Buddy waarbij je een jaar lang persoonlijk begeleid wordt door mij.

  Het Best Buddies programma houdt in:

  • Puppytraining: Little Buddies (vanaf 8 weken) 
  • Basiscursus: Big Buddies (vanaf 20 weken)
  • Blij aan de Lijn (+/- 7 maanden)
  • Brain Buddies (+/-10 maanden)
  • Blij zonder lijn (+/-11 maanden)

  Little Buddies 

  We beginnen eerst met een adviesgesprek aan huis. Tijdens dit gesprek bespreken we waar je op dit moment tegenaan loopt samen met je puppy. Maar ook ben ik erg benieuwd wat je verwacht van je puppy. Iedere leefomgeving is namelijk anders dus niet iedere pup moet hetzelfde beheersen. De pup moet stabiel zijn in jou specifieke leefomgeving en op deze manier uitgroeien tot een echte buddy voor het leven. 

  Voor de groepslessen starten vindt er een theorieavond plaats waarbij er uitleg wordt gegeven over de groepstraining maar ook de theorie die aansluit op de leeftijd van de pup. Na deze informatieve avond starten de groepslessen, de pup is dan 12 weken. Het maximale aantal cursisten per les is 4 zodat er veel persoonlijk advies gegeven kan worden. Geen pup of eigenaar is tenslotte hetzelfde! Het zijn 6 groepslessen van 45 min. De pup zal rond de 18 weken zijn als de puppytraining is afgerond. 

  De vervolgcursus Big Buddies start op een leeftijd van 20 weken. Je krijgt na de puppycursus huiswerk mee om de dagen tot de vervolgcursus te kunnen overbruggen en natuurlijk bezig te blijven!

  Big Buddies

  De Big Buddies start rond de 20 weken, de tijd dat de meeste honden zich van binnen en buiten echt gaan ontwikkelen (ook wel puberen genoemd). Dit kan voor veel opwinding zorgen omdat ze een proces doormaken die veel met zich mee brengt. Het vormt als het ware het karakter van je buddy! Dit kan ervoor zorgen dat je als eigenaar voor diverse proeven komt te staan waarbij geduld voorop staat. Balto's Buddies begeleid u hierin met de Big Buddies cursus. De cursus heeft 6 groepslessen van 45 min en met uiteraard weer maar en max. van 4 cursisten in de groep. Voordat u doorgaat naar de Blij aan de lijn krijgt u voor 1 á 2 weken weer huiswerk mee. 

  Blij aan de lijn 

  Als de basis behandeld is en we al veel hebben ingespeeld op geduld gaan we door naar het wandelen. Want we nemen tenslotte een hond om lekker samen te kunnen wandelen. Daar gaan we graag bij de Blij aan de Lijn cursus verder op in. Hoe kun je lekker samen wandelen met buddy. In de cursus krijgt u 3 groepslessen, 1 privéwandeling aan huis en 1 check-up wandeling aan huis. Want het kan op het veld goed gaan maar de prikkels zijn thuis vaak toch wat lastiger. Na deze cursus weet je precies hoe je buddy zich buiten gedraagt en hoe je daarop in kan spelen zodat het voor beide elke dag weer en heerlijke wandeling is. 

  Brain Buddies

  Als de Blij aan de lijn training afgerond is ga je over naar de Brain Buddies. De leeftijd van uw puppy geeft nu iets meer ruimte om wat dieper in te gaan op de gehoorzaamheid maar ook om oefeningen te doen met de neus. Deze leuke en informatieve cursus geeft veel inzicht in het bieden van mentale en lichamelijke bezigheden voor je buddy maar ook meer contact tussen eigenaar en hond. De Brain Buddies heeft 5 groepslessen. Zoals voorgaande cursussen duurt 1 les van 45 min en max. 4 cursisten. 

  Blij zonder lijn 

  Je buddy maakt een flinke ontwikkeling mee in een korte tijd en groeit van Puber naar Volwassene. Om die reden gaan we rond de leeftijd van 1 jaar gericht kijken naar het gedrag los van de lijn. Al komt het trainen van het loslopen al aanbod bij de voorgaande groepslessen, is deze cursus echt alleen hier op gericht. Het zijn 3 groepslessen en 1 privéwandeling op locatie. En met de losloopcursus wordt de 1 jaar begeleiding afgesloten.

  Als je buddy +/- 1 jaar is evalueren we hoe het gaat en of er nog dingen zijn waar begeleiding bij nodig is. Je kan uiteraard ook kiezen voor fun zoals behendigheid.