• '2 jaar lang bikkelen daar heb je de rest van de pup zijn leven profijt van!'

  'Herhaling, geduld, consequent, zorg, begrip en liefde zijn de basis voor een fijne en gezonde band met je buddy'

  Big Buddies is de vervolgcursus op de Little Buddies 

  Herhaling, geduld en begrip! Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe belangrijk het is om de oefeningen regelmatig te herhalen maar ook geduldig te zijn en begrip te tonen. Al het gedrag wat je graag terug wilt zien moet benadrukt worden zodat je buddy weet dat dit gewenste gedrag gewild is en ook voor hen veel oplevert. Maar dit betekent ook dat we soms geduldig moeten zijn en begrip moeten hebben waarom de hond niet (direct) doet wat we verwachten. Wij mensen houden vaak van zo snel mogelijk en efficiënt. Er komen al vaak snel vragen/opmerkingen naar boven zoals: 'wanneer kan ik stoppen met belonen?' 'Nu zal hij altijd en overal reageren op ons commando toch?' 'Hoezo moet ik van snoep wisselen, dit vindt hij thuis heerlijk' 

  Als het spaak loopt in de training is dat vaak omdat wij ervan overtuigd zijn dat de hond alles beheerst en dat alle tijd en moeite die we erin steken al minder kan. De puberperiode kan hierin de meest uitdaging geven. Er gebeurt namelijk van alles bij de hond zowel van binnen als van buiten. In deze periode vormen ze een eigen karakter maar is dit voor hen en daardoor ook voor ons soms een flinke reis. We denken dat het goed is om er bovenop te blijven zitten, zorgen dat ze goed onder appél blijven en proberen de opwinding te onderdrukken maar wat er eigenlijk gebeurt is dat we hierdoor niet zien hoe je buddy wordt of is. Terwijl wij daar als eigenaar juist het meeste van kunnen leren. Het moment dat je je buddy begrijpt, echt begrijpt zorgt er voor dat je met hem kan lezen en schrijven. 

  Om die reden is het belangrijk om na de Little Buddies door te stromen naar de Big Buddies want de reis duurt nog even en ik zorg ervoor dat jullie daar samen van kunnen genieten. 

  Het aanleren is beloningsgericht, een beloning kan voor iedere hond iets anders zijn. Denk hierbij aan:

  • Honden snoepjes
  • Speeltjes
  • Stembeloning
  • Spelen
  • Wandelen

  Extra:

  • Vervolgcursus op de Little Buddies (instromen vanaf 6 maanden is mogelijk)
  • Duur: 4 groepstraining van 45 min & 1 training aan huis (privétraining standaard voor de instromers, bij te boeken bij het Little/Big buddies pakket)
  • Maximum van 6 cursisten per groep 
  • Enting: jaarlijkse enting verplicht, kennelhoest geadviseerd