• 'Mijn hond trekt heel erg aan de lijn zodra er andere honden aanwezig zijn krijg ik hem echt niet meer mee!'

  Kom de Blij aan de lijn cursus volgen bij Balto's Buddies! 

  Als ik denk aan het leukste en fijnste moment die ik met mijn buddy op een dag heb zijn het onze wandelingen. Onze wandelingen zijn voor mij een moment om tot rust te komen, even geen werk, geen Social media, geen drukte alleen even lekker samen genieten. Ik steek dan ook de meeste energie en moeite in het feit dat mijn honden zich fijn voelen buiten, stabiel. Niet angstig maar ook niet overprikkelt, ik wil dat ze lekker genieten zodat ik dat ook kan doen. Mijn honden mogen heerlijk snuffelen, de wereld ontdekken, voor me lopen, achter me lopen dat mag allemaal. Ze weten namelijk dat ik ze de ruimte en de vrijheid geef en dat als ze niet trekken we eigenlijk overal kunnen komen. Maar...wordt ik hierdoor alle kanten opgesleurd, mogen ze naar iedere hond/mens, lopen ze fietsers in de weg of hardlopers achterna? Natuurlijk niet! Ik moet ook aan andere om mij heen denken, aan mezelf denken maar vooral de veiligheid van mijn honden en de omgeving. Dus mijn honden moeten soms ook korter langs me lopen omdat ze anders zo voor een fiets terecht kunnen komen. Ze mogen niet trekken naar andere mensen of honden want dit vinden ten eerste niet alle honden/mensen prettig en ten tweede wil ik ze niet de verwarring aan leren bij die wel en bij die niet. Maar deze grenzen zijn zonder kabaal, zonder rukjes aan de lijn, het gaat eigenlijk automatisch en daarom gaan ze hier ook soepel in mee. Dit zorgt voor geen frustratie maar genieten van een heerlijke wandeling samen. 

  Bij mij deze cursus leer je de drie verschillende manieren van wandelen aan die je zal gaan gebruiken:

  1. De ruimte bieden om lekker te snuffelen, behoefte te doen, de wereld in zich op te nemen etc. 

  2. Soepel het korter pakken van de lijn voor de veiligheid van de hond of derden bijvoorbeeld op het fietspad of tijdens het oversteken

  3. Hoe om te gaan met noodsituaties bijvoorbeeld het passeren van een andere hond op een smal paadje. 

  De cursus is opgedeeld in 2 groepstrainingen en 2 wandelingen aan huis. De groepstraining zorgt ervoor dat we kunnen oefenen met gecontroleerde afleiding en dit kunnen we thuis in de praktijk brengen voor het beste resultaat. Dit is tenslotte de plek waar jullie het meeste samen wandelen!

  Extra:

  • Start: alle honden van alle leeftijden
  • 2 groepstrainingen van 45 min (max. 4 cursisten)
  • 1 privéwandeling aan huis van 45 min
  • 1 check-up wandeling van 30 min 
  • Enting: Jaarlijkse enting is verplicht, kennelhoest wordt geadviseerd

  Direct aanmelden, klik hieronder

  Aanmelden