• Buddy

 • Ras: Bastaard
  Geslacht: Reu
  Gecastreerd: Ja
  Vacht: langharig
  Formaat: middelgroot
  Paspoort: Ja
  Gevaccineerd: Ja (verloopt eind dec 2021)
  Gechipt: Ja
  Lichamelijke afwijkingen: Nee
  Medicatie: Nee
  Speciale voeding: Nee
  Gedragsprobleem: Nee maar is wel snel overprikkelt.
  Kan in de auto: Ja
  Adoptiekosten: €150,-
   
  Omschrijving
  Buddy is een bastaard uit Roemenië. Hij kijkt altijd eerst even de kat uit de boom in nieuwe situaties en in contact met nieuwe mensen. Maar wanneer hij je vertrouwt en hij zich vrijer gaat voelen is het een vrolijk mannetje. Hij kan zelfs zo vrolijk worden dat hij begint te dansen wanneer je iets leuks met hem gaat doen. Hij is dol op wandelen, spelen maar vind het ook heerlijk om bij je te komen liggen en te knuffelen. Buddy kan onder de indruk zijn van veel prikkels tegelijk en heeft altijd enige tijd nodig om de situatie goed te bekijken voor hij herstelt.
   
  Gezin
  Buddy zoekt een eigenaar die de overprikkeling bij Buddy kan herkennen en die hem kan ondersteunen om de wereld op zijn eigen tempo te ontdekken. We zoeken een plaatsje voor Buddy bij iemand of een gezin waar het niet al te druk is. Buddy wordt niet bij kleine kinderen geplaatst maar alleen bij kinderen vanaf 12 jaar.
   
  Andere dieren
  Het is niet bekend hoe hij reageert op katten in huis. Met andere honden gaat het goed, hij is geen fan van drukke honden maar daar is hij niet bang voor en staat duidelijk zijn mannetje. Hij beheerst de hondentaal erg goed en kan op een duidelijke en nette manier aangeven wanneer een hond een grens overgaat.
   
  In huis
  Buddy is in huis rustig en ligt veel te rusten in zijn mandje. Buddy kan prima alleen zijn voor een paar uurtjes, hij zat bij mij in een ren en niet los in huis omdat ik meerdere honden heb maar het is geen sloper en is hij zindelijk.
   
  Buiten
  Hij heeft genoeg energie en is gek op wandelen! 3x per dag een rondje van 15 minuutjes is voor Buddy niet voldoende. Hij loopt goed mee aan de lijn, in het begin kan hij af en toe de grens van de lijn opzoeken maar voelt zelf aan wanneer hij te hard loopt. Wanneer de lijn te lang strak staat neemt hij zelf tempo af. Hij reageert aan de lijn niet op mensen of andere honden. Buddy reageert niet op prooidieren zoals konijnen. Hij toonde weinig tot geen interesse in mijn konijnen en zoekt ook geen sporen wanneer we in de bossen wandelen. Maar het loslopen en terugkomen is nog zeker iets wat hij moet leren.
   
  Bandopbouw en training
  Als Buddy je vertrouwt is het echt een vriendje voor het leven. Hij hecht zich aan je op een goede manier en daarin zie je dat hij dan ook graag dingen voor en met je wilt doen. Hij heeft geen strenge opvoeding nodig, bij stemverheffing slaat hij op slot en weet hij zich geen houding meer te geven. Met rustige sturing en beloningen ontpopt hij zich veel beter en doet hij veel voor je.
  Buddy vind het niet prettig om direct aan gehaald te worden door vreemde en heeft liever dat hij op zijn eigen tijd kennis mag maken. Dit is dan ook geen hond die je hierin moet dwingen want dit zal een averechts effect hebben op zijn kijk naar andere mensen.
   
  Toelichting
  Buddy is bij mij terecht gekomen omdat Buddy niet kon aarden in zijn gezin. Hij vond het te druk in huis omdat er vaak kinderen over de vloer waren en hij wist niet hoe hij hiermee om moest gaan. Zijn onzekerheid in huis werd groter en hij voelde zich niet prettig. Hij bleef meer timide en vond het niet fijn wanneer de kinderen met hem wilde spelen. De eigenaresse heeft contact met mij opgenomen zodat ik Buddy een tijdje in huis kon nemen en beoordelen. De eerst week was hij erg afwachtend en meer op zichzelf. Na een week begon hij zich steeds meer open te stellen, hij gaf blijk te willen spelen en aangehaald te worden. Hij zocht meer contact en kwam vaker naast mij liggen op de bank. Tijdens wandelingen was hij in het begin wat schrikachtig maar doordat hij meer zelfverzekerd werd over tijd merkte ik dat ook dat minder werd. Hij is nog steeds onder de indruk van harde geluiden (wegwerkzaamheden, aanhangers etc.) maar herstelt hier vrij snel van en raakt niet in paniek.
   
  Bij interesse graag mailen naar info@baltosbuddies.nl.
  Er zal er eerst een telefonisch gesprek plaatsvinden en indien het voor beide positief ervaren wordt dan plannen we een kennismaking in.