• Mijn naam is Elena Brown

  Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden.
  Voor mij is het werken met honden de beste baan die er is en alles wat ik geleerd heb wil ik graag met jullie delen!  

  'Mijn methode is gebaseerd op intuïtie en rust' 

  Naar mijn mening komen de meeste gedragsproblemen bij honden voort uit opwinding, of worden hierdoor versterkt. Deze opwinding kan veroorzaakt worden door diverse factoren: enthousiasme, interne gevoelens van de hond maar ook de omgeving waarin de hond zich bevindt. Het komt als het ware voort uit automatisme van de mens om een hond te vertellen wat hij wel en niet moet doen. Het zou makkelijk zijn om een pup te kopen waarbij alle commando’s in geprogrammeerd zijn. Maar niets is minder waar, wij nemen de taak op ons om de pup of hond wegwijs te maken in onze wereld. Lang werd gedacht dat we honden vooral moesten aansturen door middel van commando’s; echter blijken honden slimmer te zijn dan wij denken. Ze kunnen zich prima aanpassen aan ons en onze leefomgeving. Dit geeft rust bij de hond maar ook bij de eigenaar.

  Mijn doel is om een band te vormen tussen eigenaar en hond waarbij beide volledig op elkaar afgestemd zijn. 

  Elke mens is anders en heeft een eigen karakter, dit geldt ook voor honden. We kunnen geen enkele hond op dezelfde manier benaderen, net als je niet ieder mens hetzelfde kunt benaderen. Door elkaar beter te leren begrijpen bouw je een geweldige band op met je buddy.

  Er is een verschil tussen een goed getrainde hond en een hond die goed functioneert in onze leefomgeving. Basisoefeningen zijn belangrijk maar een hond die zich goed kan opstellen in de situaties van ons als mens kan veel meer plezier met zich meebrengen.
  Dit maakt mijn cursussen ook net iets anders dan anderen. Bij mij ligt de nadruk niet op hoeveel commando’s een hond beheerst, hoelang hij op commando kan blijven of hoelang hij de aandacht op zijn eigenaar kan vestigen. De hoofddoel is het vormen van een samenwerkingsverband met de hond, dat jullie heerlijke wandelingen kunnen maken waarbij jullie volledig op elkaar afgestemd zijn en kan genieten van elkaar. De hond loopt netjes aan de lijn omdat hij samen met jou loopt niet omdat hij gecorrigeerd wordt zodra de lijn strak staan. Het aangeven van grenzen is echter wel belangrijk. Dit creëert namelijk ook een bepaalde voorspelbaarheid voor de hond wat meer rust geeft dan wanneer hij mag doen en laten wat hij wil. Maar waar het om gaat is de manier waarop grenzen gesteld worden. Dit is een element binnen jullie relatie die de band kan versterken of juist verminderen.

  Ik wil jou en je buddy graag helpen om het beste uit elkaar te halen!