• Mijn naam is Elena Brown

  Ik ben gediplomeerd kynologisch instructeur en gedrag/energetisch therapeut voor honden.
  Voor mij is het werken met honden de beste baan die er is en alles wat ik geleerd heb wil ik graag met jullie delen!  

  'Mijn methode is gebaseerd op intuïtie en rust' 

  Naar mijn mening komen de meeste gedragsproblemen bij honden voort uit opwinding, of worden hierdoor versterkt. Deze opwinding kan veroorzaakt worden door diverse factoren: enthousiasme, interne gevoelens van de hond maar ook de omgeving waarin de hond zich bevindt. Het komt als het ware voort uit automatisme van de mens om een hond te vertellen wat hij wel en niet moet doen. Het zou makkelijk zijn om een pup te kopen waarbij alle commando’s in geprogrammeerd zijn. Maar niets is minder waar, wij nemen de taak op ons om de pup of hond wegwijs te maken in onze wereld. Lang werd gedacht dat we honden vooral moesten aansturen door middel van commando’s; echter blijken honden slimmer te zijn dan wij denken. Ze kunnen zich prima aanpassen aan ons en onze leefomgeving. Dit geeft rust bij de hond maar ook bij de eigenaar.

  Mijn doel is de verbinding tussen eigenaar en hond te herstellen 

  Er is veel behoefte aan een fijne begripvolle ondersteuning wanneer het gaat om het begeleiden van onze honden. Het enkel belonen van gewenst gedrag en corrigeren van ongewenst gedrag is niet meer van deze tijd. Wanneer een hond probleemgedrag vertoont zien we steeds meer dat hij niet lekker in zijn vel zit en dat de trainingstrucs niet voldoende zijn om het probleemgedrag tegen te gaan. Onze honden hebben veel meer nodig zoals begrip, balans en vertrouwen.

  Om deze doelen te bereiken kijken we naar het geheel ook wel de holistische aanpak. Als we samen met je viervoeter aan de slag gaan nemen we alles mee. Van voeding tot interne rust en van zelfvertrouwen tot verbinding. Ik wil jullie laten zien hoeveel je kan bereiken als je je hond door en door kent. Hoe je op deze manier hem kan begeleiden en het fijne leven kan geven die hij verdient. Want een stabiele hond die volledig in balans is heeft geen reden om probleemgedrag te vertonen, hij is content en tevreden.

  Wanneer je buddy blij is ben je dat zelf ook!