• Overige diensten

 • Preventieadvies
  Als u bepaald probleemgedrag wilt voorkomen kunt u kiezen voor preventieadvies.U kunt hierbij denken aan diverse situaties die bij uw hond wellicht ongewenst gedrag zou kunnen veroorzaken zoals:

  • nieuwe hond erbij
  • nieuwe huisgenoot erbij (kat, konijn etc.)
  • baby op komst
  • zindelijkheidstraining
  • voorkomen van angst zoals bij bijvoorbeeld vuurwerk

  Aanschaf nieuwe hond
  Preventieadvies kan ook geboden worden als u een hond aan wilt schaffen. We kunnen dan samen kijken welke hond de juiste match kan zijn voor u. Op deze manier kan ongewenst gedrag ook voorkomen worden. Om een wat duidelijker beeld te krijgen hieronder een aantal voorbeelden:

  Wens van de eigenaren: een kleine hond omdat we op een appartement wonen. Een hond die niet te veel beweging nodig heeft.
  De keuze valt op een Jack Russel. Een paar maanden later moet u hulp inschakelen, omdat de hond alles vernielt in het appartement en geen rust vindt. Ondanks dat Jack Russels klein zijn, hebben ze veel beweging nodig. Als hieraan niet voldaan wordt, kan dit ongewenst gedrag veroorzaken zoals het vernielen van de meubels

  Wens van de eigenaren: we wonen in een rijtjeshuis en willen graag een hond die weinig blaft
  De keuze valt op een Beagle. Een paar maanden later schakelt u hulp in, omdat de Beagle blaft op alles wat hij ziet.
  Beagles zijn van origine gefokt om vocaal te zijn, zodat ze het wild aan kunnen geven. Ze hebben dan ook een lage blafdrempel.

  Echter bovenstaande ongewenste gedragingen zijn in goede banen te leiden en kunnen omgebogen worden. Het spreekt voor zich dat het prettiger is om van tevoren te weten wat u in huis haalt en hoe u uw viervoeter het beste op kunt voeden. Preventieadvies kan hierbij een uitkomst bieden.


  Telefonisch adviesgesprek
  Het is mogelijk om eenvoudige vragen over het (probleem)gedrag telefonisch te bespreken.
  Veel voorkomende situaties zijn:

  • Diverse vragen over opvoeding opspringgedrag
  • De juiste introductie van een nieuwe hond of kat
  • Voorbereiden op de komst van een baby

  Als de hond echter meerdere ongewenste gedragingen vertoont of het complex probleemgedrag betreft, dat te maken heeft met angst of agressie, dan is het maken van een afspraak voor een gedragsconsult raadzaam.

  Werkwijze
  Na het maken van een afspraak voor het telefonisch gesprek, krijgt u een vragenlijst toegestuurd die u ingevuld aan mij retour stuurt. Beeldmateriaal van het ongewenste gedrag kan ook handig zijn voor het geven van het juiste advies. Tijdens het telefonisch gesprek worden nog wat aanvullende vragen gesteld. Een telefoongesprek duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.


  Beoorderling van gedrag
  Wilt u graag deskundig advies over bepaald gedrag voor uw hond dan kunt u ervoor kiezen om het gedrag te laten beoordelen.
  Dit is op twee manieren mogelijk: 

  1. Beeldmateriaal
  Hierbij levert u zelf beeldmateriaal aan van het gedrag van uw hond. Dit is beeldmateriaal van maximaal 15 min. Er wordt gekeken naar de houding, het gedrag en de stresssignalen die de hond vertoont. Na de observatie wordt er een interpretatie gegeven. Het resultaat kan telefonisch besproken worden of naar wens ontvangt u dit per mail.

  2. Gedragstest
  Bent u benieuwd hoe uw hond op andere honden reageert of wilt u meer inzicht in ander gedrag? Dan kunt u een afspraak maken voor een gedragstest voor uw hond. Het gedrag van uw hond wordt geobserveerd in een veilig opgezette situatie en deskundig begeleid. Observatie van houding, gedrag en stresssignalen en interpretatie. Het gedrag wordt gefilmd zodat we dit later samen kunnen bespreken in mijn praktijk.

  Contact