• Werkwijze

 • Intakegesprek (+/- 30 min)
  Eerst vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar het (probleem)gedrag van je hond. Aan de hand van het probleemgedrag kijk ik welk therapieplan het beste bij jou en je hond aansluit. Je krijgt uitleg over het doel van het therapie en hoe ik te werk ga. Aan de hand van de uitleg kun je beslissen of je gebruik wilt maken van mijn diensten. Indien je hiermee akkoord gaat, plannen we een consult in.

  Het traject

  Vragenlijst & eventueel beeldmateriaal
  Ter voorbereiding op het consult krijg je een vragenlijst toegestuurd. 2 á 3 dagen voordat het consult plaatsvindt, stuur je deze ingevuld terug. Het kan voorkomen dat in mijn aanwezigheid het (probleem)gedrag niet zichtbaar is, om die reden kan ik je vragen om beeldmateriaal te maken van het desbetreffende gedrag. Bij sommige gedragsproblemen (zoals niet alleen kunnen zijn) is dit een must.

  Consult (60 min)
  Tijdens het consult behandelen we de specifieke vragen op de ingevulde vragenlijst. Eventueel vraag ik nog wat extra informatie om het (probleem)gedrag beter in kaart te brengen. Ik leg je het behandelplan en de mogelijkheden voor. Je krijgt de eerste stappen van de therapie uitgelegd, zodat je hier zelf al mee aan de slag kunt. Je ontvangt ook een verslagje waar in staat wat er besproken is.
  Afhankelijk van het (probleem)gedrag en de vorderingen bepalen we wanneer ik kom voor de eerste training.

  1ste training (30 tot 45 min)
  Na het consult vindt er een 1ste training plaats. Bij de 1ste training worden de vorderingen besproken en stuur ik bij waar nodig. Tijdens deze training beoordeel ik of er nog meerdere trainingen nodig zullen zijn, begeleiding in een groepsverband of dat je zelf verder gaat met de therapie.

  Check-up (telefonisch gesprek 15 tot 20 min)
  Aan het einde van het traject maken we een afspraak voor telefonisch contact.
  Hierin bespreken we hoe het gaat met het (probleem)gedrag van je hond en of ik je nog van dienst kan zijn.

  Intakegesprek of gedragsconsult aanvragen